Blogs skrevet af:

fredag den 30. september 2011

Moncloa


Vi vidste før vi tog af sted, at de spanske unge ofte mødes i parker og hygger, vi vidste desværre bare ikke hvor. Men efter nogle dages research fandt vi ud af at mange unge mødes i Parque del Oeste – lige i nærheden af bus- og metrostationen Moncloa. Så næste morgen pakkede vi en rygsæk – lidt læsestof, noget cola og en fodbold – og tog linea 3 (gul linje) til endestationen Moncloa. Det var da også et lidt andet syn der mødte os da vi kom ud af metroen. Hvor de fleste metrostationer domineres af det mere modne publikum, er Moncloa derimod propfyldt med unge, der skriver SMS’er, griner og snaver midt i metrogangene.

Vi kommer op fra metrostationen, og spotter hurtigt parken lige ud fra hovedindgangen. Det er et stort bakket og grønt landskab, med folk der sidder rundt omkring og spiser frokost og snakker. Men vi blev dog lidt skuffede, for vi havde fået af vide at stedet skulle være fyldt til randen med unge mennesker. Det vi får øje på er cirka 15 personer, der sidder med godt mellemrum, i en alt for stor park til at man kan mærke et fællesskab. Vi går længere ind i parken, for at finde et fladt areal at spille fodbold på, men parken er mere bakket end en bølgegang i stiv kuling, så det taget et godt stykke tid før vi finder noget, der minder om at det kunne være en plæne til fodbold. Det gør dog ikke så meget, for parken er meget smuk, med sine endeløse stisystemer, og flotte grønne træer.

Da vi finder stedet er der ikke mange mennesker i nærheden, men vi begyndt at spille alligevel, for vi tænkte at der nok kom nogen forbi alligevel. Men de eneste der kom forbi var gamle ægtepar, motionister og folk der var ude og lufte hund. Vi burde nok have vidst fra os selv, at ingen teenagere orker at gå så langt ind i parken som vi gjorde, vi gik jo nærmest i 7 minutter. Så efter at have svedt af, smutter vi tilbage mod metrostationen. Lidt skuffede måske, men for at være ærlige, så havde vi fra starten fået af vide at de unge mest mødtes der om aftenen, og nu var det jo en tidlig eftermiddag en torsdag, så chancerne for at møde mange unge var heller ikke de helt store. Vi må prøve igen en anden gang!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar