Blogs skrevet af:

torsdag den 13. oktober 2011

Spaniens nationaldag

Den 12. oktober er spaniens "Fiesta Nacional", eller på dansk, Spaniens nationaldag. Spanien er faktisk så priviligerede at de har to af disse, den anden er nemlig den den 6. december hvor deres grundlov blev underskrevet, men den 12. oktober fejre de Columbus opdagelse af Amerika - og det har de gjort lige siden 1987. Dagen har historisk set været en helligdag i Spanien siden 1981, men den går endnu længere tilbage i tiden under navnet "Dia de la Hispanidad", Hispanidads Dag. Hispanidad er, sammenligneligt med det engelske Commonwealth, en sammenslutning af de tidligere spanske kolonier og Spanien.

I 1987 skiftede den nationale helligdag altså navn til "Fiesta Nacional", og sådan er den blevet fejret lige siden. En tilføjelse til dagen kom i år 2000, hvor det også blev dagen man fejrede de spanske militære styrker rundt om i verden. Det fejres hvert år med en militær parade i Madrid. Uheldigt nok gik vi desværre glip af paraden, og udover den sker der ikke meget mere på Fiesta Nacional. Man kan måske sammenligne den lidt med Store Bededag i Danmark. Folk har fri, men de bruger hverken dagen på at bede eller fejre deres land. De nyder bare at have en dag de kan slappe lidt af.

Så meget er der egentlig ikke ved Fiesta Nacional, men måske skulle vi heller ikke have forventet det rene karneval. Vi fejrede i stedet dagen ved at slentre rundt på Plaza Mayor, og se på alle de spanske børnefamilier der var ude at gå tur. Meget afslappet national dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar